kpOchs - LOOP, kpOchs, LOOP 5, Weiterstadt, Germany - FRANKEN\ARCHITEKTEN

kpOchs - LOOP

Franken Architekten designed the new hairdresser’s kpOchs in the extremely busy LOOP 5 shopping mall in Weiterstadt. Customers can be advised and pampered in an atmosphere that is industrial in character and indeed new for kpOchs. The overall appearance of the exterior sheath with its open ceiling gives the impression of an industrial loft. The substructure of the dry-construction walls remains visible, but through the aubergine coating becomes part of the background and abstract. The attached white wall sections form a contrast to this.

Client kpOchs
Location LOOP 5, Weiterstadt, Germany
Project-Team Prof. Bernhard Franken, Isabel Strelow
Status Realised 2009
Dimension 126 m²

Narrative Spaces

parametric

semantic

As moderators of the design

process, we mediate bet-
ween reality
and possi-
bility, using architecture
to signify the elements of the narrative.

more...

scenographic

ritual